Att välkomna regn

 
Dagar som dessa ägnas mest åt prat om vädret. Och nu har det varit fint, varmt och soligt så länge att folk i allmänhet börjar tröttna. Överallt och i alla sammanhang hör man prat om att det skulle vara skönt med regn, med svalare temperaturer och det börjas längtas både efter höst och vinter. 
 
Jag är inte mycket för att klaga på vädret. Jag tycker att det är ljuvligt. Varma morgnar, varma dagar och framförallt varma kvällar. Att slippa frysa. 
 
Igår när jag var inne på apoteket dröp det svett om kassörskan och mitt i min betalning ursäktade hon sig för att gå och dricka vatten. Knappt ens då förstod jag hur jobbigt många tycker att det är. Men idag. Idag tyckte till och med jag att det var för varmt. Varmt och klibbigt och mycket tid ägnades åt att hitta något som svalkade lite, en plats med stilla, sval luft. Och fläktar.
 
Och när regnet äntligen drog förbi i ungefär fem minuter på eftermiddagen var det ett välkommet ljud och väldigt välkomna droppar. Och när jag kom ut från jobbet en stund senare, när det hade slutat regna men fortfarande var blött på marken, ja då gick det att andas igen.