Songkran 2015

Eftersom bloggen somnade i två veckor på grund av för mycket att göra och för lite ro till att skriva tänkte jag återkomma till lite av allt vi har gjort. Vi börjar där jag slutade...på Koh Tao.
 
Efter våra två sista dyk kom vi tillbaka till Koh Tao som förberedde sig för Songkran, Thailands nyårsfirande. Det firas vanligtvis med vattenkrig och fest. Just den här dagen regnade det något oerhört och det är oklart om det var regnet eller den lite trötta ön som gjorde att vattenkriget liksom kom av sig innan det ens hade börjat. Vi fick veta att det var första gången på 24 år som det regnade den här dagen. Lite snopet kan tyckas.
 
Att hänga på sömniga öar i regn är inget någon av oss föredrar och eftersom planen var att åka vidare till Bangkok gjorde vi det en dag tidigare än tänkt. Vi slapp på så vis en heldag i regn och ytterligare en hel resdag. Istället tog vi flyget, lite dyrare men mycket snabbare. 
 
I Bangkok var det desto mer liv på gatorna och vattenkriget visste inga gränser. Festen höll på i flera dagar och reglerna är enkla- ingen är fredad. Vi klarade oss ganska bra på vår promenad men nog mest för att vi gick i mitten av dem fyrfiliga vägen.  Allt för att undkomma men ändå få se.