Sydney by night

Vi flyttade från helvetet på jorden och hamnade istället i en stadsdel med det ljuvliga namnet Darling Harbour. Här är det öppet, vackert, rent och fullt med folk överallt. Folk som är välklädda, beter sig väl och som promenerar och umgås.
 
 


Som namnet antyder bor vi vid hamnen, eller en av dem, och vi ser till och med vattnet från vår balkong. Överallt finns det restauranger och pubar och folket här verkar väldigt sociala och glada. 
 
Vi har varit ute och gått hela eftermiddagen och kvällen och har sett en del av de sevärdheter som finns i vårt närområde. Dock i mörker men jag tycker att stora städer tenderar att vara vackrare och komma mer till sin rätt på kvällen.
 
 
Efter att ha njutit av de närmaste omgivningarna gick vi till Operahuset och njöt av utsikten. Byggnaden i sig är otroligt vacker och mäktig, både utvändigt och invändigt. Medan vi var där pågick fyra olika konserter och vi lyckades smita in i största konsertsalen under de sista applåderna men fick även lyssna på sista låten,  den som kom efter att tvåtusen koreaner ropat in artisten igen. Mäktigt, trots att vi inte förstod något då han sjöng på koreanska. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi gick tillbaka hem var klockan nära midnatt. Det var ljummet i luften, gatorna började torka upp efter dagens regn, massor med folk var ute och rörde sig på gatorna och det var helt lugnt. Inga bråk, inga oroligheter och det kändes väldigt tryggt. Ikväll gillar jag Sydney betydligt mer än jag gjorde igår vid den här tiden.